Blogg

Tips

Snyggaste örhängen 2018

Örhängen är ett smycke och en detalj som kan höja hela sin outfit. Det finns örhängen som är mer framhävande än andra och för de som verkligen vill att örhängena skall sticka ut finns det många hängen att välja bland.

Årets örhängen

Precis som många andra moden så finns det trender inom örhängen. Dessa kommer i olika stilar genom åren och det är många som följer detta mode. För årets mode, år 2018, så är det stora hängen som gäller. Stora örhängen som vågar ta plats och som sätter prägel på hela outfiten.

Dessa stora örhängen som trenden lyder får gärna vara i färg. En färg som sticker ut och som matchar resterande kläder. Örhängena blir på ett visst sätt det som sätter det sista i outfiten och det som höjer denna. Därav är det viktigt att tänka till när örhängen väljs, för att det skall skapa den sista magin.

Handla örhängen

Örhängen och övriga smycken finns att inhandla på många olika platser, detta både i fysiska butiker och på internet. Genom att leta runt så går det även att få örhängen till väldigt bra pris. Vilken prisklass en vill handla i är helt upp till en själv, det finns något för alla. Det finns allt från billigare material och butiker upp till dyra smycken av ädla metaller. Oavsett i vilken prisklass en handlar så finns det ett stort utbud av olika smycken så att det matchar olika kläder.

Det är inte ovanligt att många äger smycken av ett dyrare slag. Detta kan vara ett smycke som vandrat mellan olika generationer eller en gåva som har getts. Det är mer ovanligt att ha flera dyra smycken. För den som vill inhandla ett dyrt smycke kan det rekommenderas att investera sina pengar med förhoppning om att de skall öka, då kan ett mål vara att inhandla ett fint smycke. Att handla kryptovalutor eller möjligen aktier som är på starkt uppåtgående är ett starkt tips för investering.

Heta populära örhängen

Som nämnts så är stora örhängen de som är populära nu. Det är vanligt att se dessa stora hängen som även hänger nedåt mot axeln. Trots att det är stora hängen så är de ej tunga, därav hänger de snyggt utan att trycka ned öronsnibben.

Stora hängen i silver går att inhandla på många platser. För den som gärna byter örhängen regelbundet så finns det billiga hängen att köpa, just för att kunna byta dem oftare. Silverörhängen med olika detaljer i färg är något som lockar uppmärksamhet. Dessa ger en stor plats framifrån och att de drar ögonen till sig är väldigt vanligt.

Små örhängen

Små örhängen går aldrig ur tiden. Dessa är praktiska då de ej tar stor plats. De ligger mot örat och risken minimeras för att fastna någonstans och de kan även sitta kvar vid olika aktiviteter.

Små örhängen kan också väcka uppmärksamhet. Att välja ett hänge i en färg eller som gnistrar lite är ett smart drag för att höja resten av klädseln, en gnistrande sten i solljus blänker fint.

Blogg

Halsband för husdjur

Alla husdjur såsom hund och katt behöver olika accessoarer såsom halsband, koppel och de finns i flera olika varianter. Ett halsband kan ha flera olika funktioner, och verka avlastande på djuret, till exempel en sele till kanin, eller en arbetssele till en hund. Ett halsband kan också vara av senaste mode och vara en personlig accessoar till husdjuret. Det finns olika saker att tänka på och här följer några tips och råd som kan vara bra att läsa innan man bestämmer sig. Några olika accessoarer som finns är:

  • Halsband i läder eller kanvas
  • Halsband med dekoration
  • Koppel
  • Benberlocker
  • Hjärtberlocker
  • Namnberlocker
  • Säkerhetshalsband
  • Kedja/halvstryp
  • Namntuber
  • Selar till kaniner

Hund- och katthalsband

Ett halsband i läder är snyggt och klassiskt och tål en hel del slitage, en hund kan ha ett bra läderhalsband hela livet ut. Ett läderhalsband har ofta en D-ring där man kan fästa kopplet. Läder är vanligast till hundar men kan också användas till katter. Halsbandet kan ha olika bredd och det är viktigt att välja en bredd som är bekväm för hunden. För mycket bredd till en liten hund kan skära in i huden och bli obekväm. En större hund kan behöva bredden för att avlasta trycket när hunden drar, vilket är viktigt för att hunden inte ska drabbas av några skador. Om man har sin hund utomhus i koppel kan ett alternativ vara att installera en hundgrind för att minska tiden som hunden spenderar i koppel. Ett hundhalsband kan ha olika dekorationer som passar ditt husdjur, såsom nitar i olika former, bildtryck, läderapplikationer, strass-stenar och berlocker med namn eller andra dekorativa element. Som alternativ till läder finns canvas och nylon, som är motståndskraftigt mot väder och vind.

Strypkoppel

Ett strypkoppel är en kedja som löper genom egen ring, och blir mindre ju mer hunden drar. Det bör användas med försiktighet och är vanligt till större hundar. Ett halvstryp är ett halsband som har till största delen en fast del i läder eller annat material, och en kedja som löper en liten bit och minskar i diameter då hunden drar. Det är ett snällare alternativ till strypkoppel, och är bra till hundar som är lite mindre.

Säkerhetshalsband

Ett särskilt halsband som är vanligt till katter är säkerhetshalsband, som har ett spänne som går upp om katten skulle fastna i något, vilket inte är ovanligt för katter som går lösa utomhus. Säkerhetshalsband är verkligen att rekommendera till utekatter, eftersom de ofta kan fastna tex i ett trasigt staket eller något annat och skada sig allvarligt.

Namntuber och berlocker

Katter sliter väldigt ofta på sina halsband, och allt som skrivs på insidan som namn och telefonnummer till ägaren, slits snabbt bort. Då kan man istället använda en namntub, som är en liten metalltub som går att skruva isär. Inuti tuben lägger man en liten lapp med kattens namn och telefonnummer. Man kan också fästa söta berlocker, till exempel en graverad namnskylt eller ett gulligt hundben, eller ett fint smycke till ditt husdjur med glittrig sten.